Az igazság a szép és egyészséges hajról

Gyorsabban zsírosodik, ha minden nap megmossuk? A sűrű vágástól gyorsabban nő? Fényesebb lesz a haj, ha hideg vízzel mossuk? Mi az igazság a hajjal kapcsolatos mondásokból?

Mítosz vagy valóság? Mi az igazság?

Amikor valakivel először találkozunk, azonnal kialakul benne egy érzés, hogy szimpatikusnak talál minket, vagy sem. És ebben a hajunknak (is) fontos szerepe van, hiszen elárulja, hogy követjük-e a divatot, foglalkozunk-e magunkkal, és mennyire vagyunk ápoltak. Ebből kifolyólag nem csoda, hogy a haj oly gyakori beszédtéma, és mítoszok is terjengnek róla. De vajon mi az igazság? 

A mindennapos mosástól zsírosabb lesz?

Manapság a legtöbb sampon olyan összetevőkből áll, hogy nyugodtan lehet használni őket akár minden nap. Azért is, mert a zsírosodás többnyire hormonális okokra vezethető vissza. A gyakori mosással pusztán azt kerülhetjük el, hogy ápolatlannak tűnjünk. Figyeljünk azonban arra, hogy a sampon, amit használunk, ne legyen túlságosan visszazsírozó hatású, ne tartalmazzon szilikont, parabént és szulfátokat.

A vágástól gyorsabban nő?

Ez egy nagyon régi hiedelem, ebből kifolyólag igaznak is hisszük, pedig nem az. A hajnövekedés ugyanis a fejbőrben található hajhagymáktól indul, tehát a hajszálak levágásához semmi köze. Hajunk havonta átlagosan körülbelül egy centit nő. A vágás okozta pozitív, optikai csalódást, hogy a frizuránk ápoltabbnak és a haj egészségesebbnek tűnik, pusztán az okozza, hogy a töredezett végektől megszabadultunk.

A stressz hajhullást okoz?

Normál esetben naponta legfeljebb 80 szál hullik ki. Ha nekünk ennél több, azt okozhatja a stressz is. Ez esetben érdemes olyan készítményeket használni, melyek antioxidánsokkal táplálják a hajat és megvédik a hétköznapi stressztől.

HAIRFINITY
STRESSZOLDÓ ÉS MÉREGTELENITŐ
ANTIOXIDÁNS FOKOZÓ HAJVITAMIN
9 990 FT

A hideg vizes mosástól fényesebb lesz?

Sajnos nem. Tudományosan nem bizonyított, hogy fényesebb lenne hajunk a hideg víztől, igy valószínűleg itt is egy mítoszról van szó. 

Létezik olyan készítmény, amely helyreállítja a töredezett hajvégeket?

A töredezett hajszálak sajnos nem tudnak újra regenerálódni. Vannak azonban olyan ápoló készítmények, amelyek akár egy használat után újraépítik a szétvált hajvégeket, és ezzel megakadályozzák a további töredezést.

Ajánlott termékek

HAIRFINITY
REVITALIZÁLÓ HAJBAN MARADÓ BALZSAM
8 990 FT

HAIRFINITY
HAJERŐSÍTŐ AMINO MASZK
9 990 FT

HAIRFINITY
TÁPLÁLÓ NÖVÉNYI HAJNÖVEKEDÉST SERKENTŐ OLAJ
9 990 FT