Készülj fel a sugárzó megjelenésre!

Természetes igényünk, hogy mindig keressük a bőrünk számára legtökéletesebb ápolókat. 
Szeretnénk sokáig frissen és üdén tündökölni, és valljuk meg, kedvesek a szívünknek azok a bókok, amik akkor hangoznak el ismerősök szájából, mikor megtudják a korunkat: „Nahát, sokkal fiatalabbnak gondoltalak!” Ezt minden korosztály számára olyan hallani, mintha balzsamot csepegtetnének a lelkünkre, hiszen a fiatalság, a fiatalabbnak ható kinézet egyben az egészség és lendületesség szimbóluma is.

Márpedig biztosan te is szeretnél sokáig egészséges és lendületes életet, ugye?

Hogy kifelé is sugározzuk azt a káprázatos szépséget, ami bennünk rejlik, olykor apró praktikákra is szükségünk lehet. Ezekre találták ki az otthoni praktikákat, különböző pakolásokat és a bőrvitaminokat!

Néhány tanács, hogyan őrizd meg arcbőröd egészségét:

1. El a kezekkel!

Napod során számtalan dolgot veszel a kezedbe. Telefon, kávéscsésze, zöldségek a boltban, a szék az étteremben és sorolhatnánk még ezer olyan dolgot, amiről szennyeződések kerülnek a kezedre.

Tartsd tisztán a kezed, moss kezet gyakrabban, és állj ellen a kísértésnek, hogy azonnal kinyomd azt a gonosz pattanást… Csak még többet ártanál a bőrödnek. Először fertőtleníts, szánd rá azt a plusz egy percet.

 

2. Szép álmokat!

Nem elég, ha rendszeresen tisztítod az arcbőröd, annak tisztaságát biztosítani kell akkor is, amikor folyamatos kontaktusban van valamivel – például a párnád huzatával. Cseréld gyakran a párnahuzatot. Gyakrabban, mint az ágynemű többi részét, mivel épp a legérzékenyebb időszakban, a regenerálódás közben érintkezik az arcoddal és kerülhet rá a hajápolási szerekből, éjszakai krémekből, melyek megkötik a port és mindezeket bejuttathatják pórusaidba.

 

3. Halló! Ki beszél?

Tartsd tisztán a telefonod is! Elsőre nem is gondolnád, hogy az érintőképernyő, amit napjában többször az arcodhoz szorítasz, mennyi baktériumnak adhat otthont, amit a kezedről juttatsz át a készülékedre.

Legalább naponta tisztítsd meg a felületét fertőtlenítővel, vagy használj fejhallagtót!

 

4. Hajgumit fel!

Nap közben fogd össze a hajad, hogy ne lógjon az arcbőrödre. Ezzel elkerülöd, hogy a hajápoló szerek (pl. hajlakk) által összegyűjtött szennyeződések bejussanak a bőrpórusokba. Ráadásul a sminkedet is szétkenheti.

 

5. Kerüld az alkoholt!

Az arctisztító szerekben mindenképpen, mert kiszárítják a bőrt, a felszínét repedezetté teszik, amitől a bőr öregebbnek tűnhet.

Ráadásul kiszolgáltatottá is válik a baktériumokkal szemben. Válassz olyan arctisztítót, mely táplálja és hidratálja is a bőröd.

 

6. Sminket utoljára.

Ha sminkelés után szárítod meg a hajad, a smink alkotóelemei megolvadhatnak, és eltömítik a bőröd apró pórusait, amik így nem képesek lélegezni.

Először készítsd el a frizurád, és csak azután a sminked.

 

7. Láss tisztán!

Azaz tartsd tisztán a szemüveged, de ne csak a lencsét! Rendszeresen fertőtlenítsd a keret belső felületét és a szemüveged szárát is.

Minden nap töröld át fertőtlenítővel, hogy eltávolítsd a csírákat, sminket, olajokat és szennyeződéseket. Ez a napszemüvegedre is vonatkozik.

 

8. Törődj az egész testeddel!

Pattanások bárhol előfordulhatnak, akár a hátadon, válladon is. Fontos, hogy ezeket a területeket is gondosan ápold, alaposan tisztítsd. Főként edzés, vagy munka után fontos, hogy az átizzadt ruhád mielőbb levesd és lemosd a testedről az izzadtságot.

Tisztálkodás után ügyelj, hogy a bőrfelületet mindenhol szárazra töröld – mindig tiszta törölközővel, amit csak te használsz!


9. Használd a Dermera Skin Vitamint!

Dermera Skin Vitaminok úgy készülnek, hogy belülről táplálják a bőrt. Úgy lettek megalkotva, hogy kiegészítsék a mindennapi étrend hiányosságait, és a test számára táplálékot biztosítsanak ahhoz, hogy a bőröd egészséges és tündöklő legyen. Egyedülálló keveréke bioaktív vitaminokat, ásványi anyagokat és tápanyagokat tartalmaz.

DERMERA
DERMERA BŐR VITAMIN
16 990 FT